luni, 19 ianuarie 2009

Reuşită totală

Mai mult decât realizarea unuia din ţelurile expediţiei, pentru Bogdan, Challenge Wanaka a devenit împlinirea unui vis. Iron Man-ul Noii Zeelande nu este unul oarecare. Dacă pe cel din Ungaria l-am considerat inuman, acesta este mai mult de atât. Nu numai distanţele sunt uriaşe, nu numai orele sunt multe, ci şi traseul este dificil.
Înotul a fost, în sine, un Iron Man. Apa rece, valurile şi lacul total neospitalier pentru înot a făcut ravagii între competitori. N-am văzut atâta stres nicăieri, la start. Sincer spun, gândul la posibilitatea unui înec mi-a trecut şi mie prin cap (pentru amănunte, consultaţi-l pe Bogdan). Apoi a urmat firescul: picioare în cap, îngrămădeală, lupta cu valurile (căci înot nu se mai numea...), cu frigul (mi-a degerat creierul) şi, în cele din urmă, şi cu restul competitorilor. Bogdan a ieşit din apă ultimul, dar în uralele mulţimii care ştia ce înseamnă 3,8 km de înot într-o apă ca cea care a fost.
La ciclism n-am scăpat de ceea ce ne era frică: vântul. Cu care am pedat "în contră" exact jumătate din distanţa de 180 de km. Bicicletele şi-au făcut datoria şi am scos timpi bunicei. Bogdan chiar a recuperat masiv. Am mai prins şi o ploicică rece, dar la condiţiile ce se preconizau în noaptea dinaintea startului am considerat-o o binecuvântare.
La alergare am pornit în aclamaţiile mulţimii care afla de la anouncer că - în premieră pentru acest Challnege - sunt doi români care concurează. Ca să fie tacâmul complet a ieşit soarele şi s-a făcut cald. Am mers binişor, însă, amândoi cu toate că traseul a fost foarte denivelat şi cu o mare parte (20 km) pe pietriş.
Tot nesomnul, stresul şi necazurile din noaptea precedentă s-au evaporat la linia de finish unde Cipri ne-a primit la fel de bucuros ca şi cum ar fi fost alături de noi pas cu pas.
Timpi totali:
Nr. Nume loc timp inot loc timp bicicl. loc timp alerg. loc timp total
319 Dan Manolachescu 64 1:23:30 66 6:36:18 62 4:32:12 61 12:49:19
327 Bogdan Radu 98 2:08:16 91 7:58:47 69 4:50:13 85 15:15:32

La nici jumătate de oră după finish am tăiat-o către Chirstchurch, căci dimineaţă trebuia să ne urcă pe avion. Cu ocazia aceasta şi-a realizat şi Cipri Iron Man-ul Noii Zeelande la condus în 7 ore jumătate reuşind să ne ducă dormind până la băieţii cărora le-am lăsat maşina.
Din Singapore, pentru covasnamedia.ro, Dan Manolăchescu

P.S. Amănunte despre cheful de sosire, poimâine cam la aceiaşi oră...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu